Hävikkiviikkoa vietetään jälleen 22.–28.9.!
Ravitsemuspalveluissa syntyy ruokahävikkiä vuodessa yhteensä 64 miljoonaa kiloa (2022). Se on noin 18 % koko elintarvikeketjun hävikistä. Kotitalouksissa ruokahävikkiä syntyy 137 miljoonaa kiloa vuodessa, mikä vastaa 39 prosenttia elintarvikeketjun hävikistä.
Kotitalouksien osuus ruokahävikistä on noussut parissa vuodessa selvästi, sillä se oli vielä 2020 noin 33 % hävikistä.
Tänä vuonna Ravintola Nallikarissa kannustamme asiakkaita ottamaan ruokaa sen verran kuin jaksat syödä. Seuraamme hävikin syntymistä asiakasmäärien mukaan, julkaisemme edellisen päivän ruokahävikin seuraavana päivänä.
Hävikkiviikkoa on vietetty vuodesta 2013 lähtien. Hävikkiviikon järjestää Kuluttajaliitto. Kampanjan tavoitteena on nostaa ruoan arvostusta, vähentää ruokahävikkiä ja ohjeistaa ihmisiä toimimaan yhdessä ruokahävikin pienentämiseksi.
Lue lisää!